Google Webmester Eszközök

 

Az internet megannyi lehetőséget tud nyújtani lényegében bárki számára. Vannak, akik arra használják, hogy minél többet megtudjanak kedvenc focicsapatukról vagy éppen imádott sztárjukról, de vannak olyanok is, akik üzletként tekintenek rá. Egyre népszerűbb ugyanis, hogy a neten keresztül értékesítenek az emberek, ezen pedig mi nem is csodálkozunk.

Sokkal előnyösebb lehet ugyanis a hagyományos értékesítéssel szemben, mivel nincs annyi kiadás. Természetesen, ez sem megy azonban olyan könnyen, például elengedhetetlen egy keresőoptimalizált weboldal, webáruház. Nagyon sokan erre nem fektetnek kellő hangsúlyt, pedig nagyon lényeges tényező. Ebben a cikkben a Google Webmester eszközökről fogok írni bővebben. Azért is választottam ezt a témát, mivel ez ingyenesen elérhető bárki számára, ugyanis a Google partner abban, hogy az emberek minél jobb weboldalt tudjanak üzemeltetni. Véleményem szerint érdemes erre odafigyelni mindenképpen. Na de lássuk, konkrétan mire is gondoltam.

Ha már ugye keresőoptimalizálást vagy akár csak egy új weboldalt szeretnénk beüzemelni, akkor azt javaslom, hogy a Webmester eszközöket nézzük át, esetleg konfiguráljuk szükség szerint. Egyik ilyen lényeges beállítás a www vagy az e nélküli honlapok. Na de mi ennek a jelentősége? Van egyáltalán különbség a kettő között? Van különbség és természetesen jelentősége is! Általában a számítógépek számára és maga a Googe-nak is két különböző honlapot jelent a www.ker.hu és a ker.hu. Biztosan sokakkal megesett már, hogy így is meg úgy is beírták a címet és mind a két esetben ugyanazt a tartalmat kapták. A Google számára azonban még ebben az esetben is két különböző oldalt jelent. Miért lényeges ez? Nos, a Google folyamatosan szűr, illetve rangsorol weboldalakat és, ha nincs meg ezen a téren a megfelelő beállításunk, akkor mind a két helyre küld a Google látogatókat vagy akár csak az egyikre, viszont lehet pont arra, amelyiket nem te használod. A beállítás egyszerű: Webmester Eszközök, Konfiguráció, Beállítások, itt pedig meg kell adni, hogy melyik címet részesíted előnyben.

A keresési lekérdezések is nagyon fontosak. Lényegében, ez azt jelenti, hogy megnézheted, a kiválasztott kulcsszavakra a te oldalad milyen helyezést kap, illetve hogy ezekre hány százalékban kattintanak rá a látogatók. Véleményem szerint nincs értelme foglalkoznod olyan kulcsszavakkal, amelyek gyenge keresési eredménnyel rendelkeznek. Inkább fejleszd tovább azokat, amelyekre kaptad a legjobb eredményt, valamint próbáld meg kitalálni miért is van ezeknek ennyire jó eredményük. Ez egy értékes adat lehet a számodra, hiszen ez által kiderülhet, hogy a látogatóid számára mi számít értékes tartalomnak. Ez után pedig foglalkozhatsz a második vonalban lévő kulcsszavakkal, aloldalakkal, illetve megpróbálhatod ezek esetében alkalmazni a fentebb kapott eredményt.

Egy másik lényeges pont a tartalmi kulcsszavak. Tipp: ezt keresd az Optimalizálás menüpont alatt. Itt lényegében megtalálod azt, hogy a Google szerint a te oldaladon milyen kulcsszavakra van hasznos tartalom. Nos, itt gyakran szokta meglepetés érni az embereket, viszont mindenképpen értékes adatként kell ezeket kezelni. Az én tanácsom, hogy próbáld meg megérteni, hogy miért is az adott kulcsszavakra jön elő a legtöbbször a honlapod. Ha ez sikerül, akkor megpróbálhatod ugyanezt alkalmazni azon kulcsszavak esetében, amelyek számodra jelentősek.

Keresőoptimalizálási hibák? Bizony, és nem is kicsit lényeges! Tipp: Webmester Eszközök Egészség, Feltérképezési állapot Egészség, Ártalmas szoftver, Optimalizálás, HTML fejlesztések menüpont alatt keresd. Itt tulajdonképpen megtalálod a Google által észlelt hibákat a honlapodon. Érdemes ezeket megtekinteni, illetve kijavítani. Ez azonban nem mindig megy olyan könnyen, és vannak esetek, amikor a programozódra lesz szükséged. Ugyanis a különböző honlapmotorok esetében eléggé nehézkes megoldani, hogy például azt, hogy a Feltérképezési hibáknál észlelt törölt linkeket át tudjuk irányítani a hivatalos oldaladra vagy akár azt, hogy az oldalaknak a címeiben található ismétlődést meg tudd szüntetni. Azonban én azt mondom, hogy még ebben az esetben is érdemes ezeket a hibákat kijavítani. A Google ugyanis nem véletlenül mutatja meg neked is ezeket az adatokat és ne csodálkozzunk azon, ha nem lesz valami keresőbarát a honlap az ilyen hibák miatt.

© 2013 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode